آشپزی

طرز تهیه خورش چغاله بادام

 

طرز تهیه خورش چغاله بادام بسیار خوشمزه

 

 

خورش چغاله­ بادام یکی از خورش های اصیل و معروف ایرانی است و در طبخ این خورش از چغاله­ بادام ریز و نوبرانه، نعناع و جعفری استفاده می‌شود و آن را همراه با پلوی ایرانی سرو می‌کنند. چغاله­ معمولاً نخستین نوبرانه فصل بهار است و چغاله جوان، ریز و تازه که هسته آن هنوز بسته نشده و در ماه های اول بهار موجود است که بهترین انتخاب برای طبخ خورش می‌باشد. حال که در فصل بهار هستیم و این میوه خوش­طعم به‌ وفور یافت می‌شود، بهتر است شما نیز آن را تهیه کرده و این خورش خوشمزه را طبخ کنید.

***   ***   ***

مواد لازم:

    چغاله بادام نیم کیلو
    گوشت خورشتی نیم کیلو
    نعناع تازه ۱۵۰ گرم
    جعفری تازه ۳۵۰ گرم
    پیاز بزرگ ۲ عدد
    زردچوبه ۱ قاشق چایخوری
    آب لیمو ترش و آبغوره ۱/۲ فنجان
    روغن
    نمک و فلفل

طرز تهیه :

 

 ابتدا پیازهای خلال شده را در یک قابلمه متوسط در روغن سرخ کنید. در این هنگام  زردچوبه را هم اضافه کنید. قطعات گوشت خورشی را نیز به همراه چغاله ها که چوب انتهای آنها گرفته شده است، به پیاز داغ اضافه کنید و با هم تفت دهید.

 

بعد از مرحله تفت دادن، ۴ لیوان آب در قابلمه بریزید. نمک و فلفل را نیز به مقدار لازم اضافه کنید.حالا شعله اجاق گاز را کم کرده و بگذارید تا مواد خورش آرام آرام بپزند. پخت چغاله نیز مانند پخت گوشت به زمان زیادی نیاز دارد .

 

در فاصله پخت گوشت و چغاله، نعناع و جعفری را خرد کرده و در مقداری روغن تفت دهید. بعد از آنکه گوشت خورش نیم پز شد، مخلوط نعنا و جعفری سرخ شده را به آن اضافه کنید و بگذارید خورش جا بیفتد. سپس زمانی تقریبا حدود یک ربع تا نیم ساعت پیش از سرو غذا چاشنی ترشی را اضافه کنید. این چاشنی با توجه به ذائقه شما می تواند آب لیموترش یا آب غوره باشد. پس از آنکه ترشی آب لیمو یا آب غوره خورش را مزه دار کرد، آن را به همراه پلو سرو کنید.

***   ***   ***

منبع : ایران کوک

طرز تهیه خورش چغاله بادام

 

 

 

 

خورش چغاله بادام خوشمزه :)

خورش چغاله بادام خوشمزه ?

طرز تهیه خورش چغاله بادام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شانزده − 7 =

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا