مشهد

50 میلیارد برای خانه های تاریخی

images

خراسان :در آستانه رویداد مشهد2017 و با هدف احیای بافت تاریخی مشهد مقدس، 50 میلیارد تومان اعتبار برای تملک، مرمت و احیای خانه های تاریخی بافت پیرامونی حرم مطهر اختصاص یافت. معاون میراث فرهنگی استان در گفت و گو با خراسان رضوی در این باره گفت: شرکت مادرتخصصی عمران و بهسازی شهری ایران طی نامه ای به معاون عمرانی استاندار آمادگی خود را برای این سرمایه گذاری اعلام کرده است و بر این اساس، تا سقف 500 میلیارد ریال اعتبار در قالب ریالی و تهاتر برای تملک و احیای خانه های تاریخی در منطقه ثامن مشهد سرمایه گذاری خواهد شد.
اولویت 14 خانه تاریخی
«محمد رکنی» افزود: بر این اساس سازمان میراث فرهنگی متعهد شده است برای تهیه طرح و انتخاب خانه های تاریخی واجد شرایط اقدام کند که هم اکنون 14 خانه تاریخی از جمله خانه های تاریخی سیدان، موسوی، اکبرزاده، غفوری، رحیمیان، اردکانی، موسوی نژاد، احمدیان و محمدی به عنوان بناهای دارای هویت فرهنگی و تاریخی و مشمول معیارهای احیا و مرمت شناسایی شده است.
وی تصریح کرد: با توجه به این که تملک و احیای این خانه های تاریخی با مشارکت شرکت عمران و بهسازی شهری ایران در قالب پروژه های مشهد2017 تعریف شده است، برنامه ریزی و تهیه طرح در این زمینه در دستورکار اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قرار گرفته و به همین منظور با شهرداری منطقه ثامن مشهد نیز هماهنگی های لازم انجام شده است تا با مالکان این خانه های تاریخی مذاکره شود.
البته رکنی به این نکته نیز اشاره کرد که طبیعتا انجام این کار در صورت جلب رضایت  و همکاری مالکان این خانه ها میسر خواهد شد و در صورت عدم حصول آن، سایر خانه های تاریخی دارای معیارهای مورد نظر در دستور اقدام برای تملک و احیا قرار خواهد گرفت. رکنی تصریح کرد: تفاهم نامه این اقدام مشترک نیز بین میراث فرهنگی استان، استانداری و شهرداری مشهد امضا و وظایف هر یک از دستگاه ها تعیین شده است.
راهکارهای تشویقی برای مشارکت مالکان
وی افزود: پس از تملک این خانه های تاریخی، کار مرمت و احیای آن ها آغاز می شود و بر اساس توافق انجام شده، کاربری این خانه های تاریخی با نظر سازمان میراث فرهنگی در مواردی از جمله موزه، فرهنگی و اقامتی، تعیین و اعلام خواهد شد. وی افزود: همچنین در تفاهم نامه مذکور به راهکارهای تشویقی برای مشارکت مالکان آثار تاریخی در زمینه مرمت و احیای اثر تحت مالکیتشان نیز اشاره شده است که از جمله شیوه های تشویقی همکاری برای مالکان آثار، صدور کلیه مجوزهای لازم اعم از پروانه رایگان تعمیرات و بهره برداری، واگذاری رایگان انشعابات آب، برق، گاز و مشارکت اداره کل میراث فرهنگی در امر مرمت از طریق تهیه طرح مرمت و احیا، ارائه تسهیلات بانکی به مالکان آثار و جلب مشارکت سایر استان ها و سرمایه گذاران بخش خصوصی است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه × 4 =

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا