خراسان

خراسان رضوی رتبه اول جنگل‌های دست‌کاشت کشور را دارد

مدیرکل دفتر امور بیابان سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: خراسان رضوی بالاترین سطح جنگل‌های دست‌کاشت مناطق بیابانی کشور را دارد.

به گزارش خبرگزاری فارس از خواف، وحید جعفریان امروز در بازدید از پروژه‌های بیابان‌زدایی شهرستان خواف بیان کرد: بیش از ۳۰ میلیون هکتار از عرصه‌های بیابانی کشور تحت تاثیر فرسایش بادی است یعنی اینکه باد می‌تواند ذرات خاک را از جایی به جای دیگر منتقل کند و این شرایط عملا باعث تخریب بسیاری از زیرساخت‌ها، بسته شدن راه‌ها، تخریب اراضی کشاورزی، آسیب به تاسیسات کارخانجات و بسیاری از آسیب‌های دیگر در حوزه بهداشت و سلامت ساکنین این مناطق می‌شود.

مدیرکل دفتر امور بیابان سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور افزود: از دیرباز فعالیت‌های بیابان‌زدایی به منظور کنترل فرسایش بادی و بهبود شرایط زیستی در این مناطق توسط دفتر امور بیابان سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور انجام شده و در دست انجام است.

وی اظهار کرد: مناطق بیابانی کشور می‌تواند قابلیت‌‌ها و ظرفیت‌هایی را هم داشته باشد که عملا بهره‌برداری درست، مدیریت صحیح این ظرفیت‌ها نه تنها می‌تواند ایجاد اشتغال کرده و از مهاجرت مردم در حاشیه کویر جلوگیری کند بلکه می‌تواند یک منشا از خلق ثروت و آبادی در این مناطق باشد.

جعفریان ادامه داد: خراسان رضوی بالاترین سطح جنگل‌های دست‌کاشت مناطق بیابانی کشور را دارد که این پتانسیل در این مناطق وجود دارد تا بتوانیم به عنوان یک استان پیشران و الگو برای نهادینه کردن رویکرد مشارکتی مناطق بیابانی با جوامع محلی در این ارتباط بهره بگیریم.

مدیرکل منابع‌طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی نیز در این بازدید گفت: از کل اراضی استان ۵ و نیم میلیون هکتار اراضی بیابانی داریم که ۲ و نیم میلیون هکتار تحت فرسایش بادی شدید است و ۱/۳ میلیون هکتار کانون فرسایش است که باید توجه ویژه‌ای به آن‌ها داشته باشیم.

محسن فنودی بیان کرد: به شهرستان خواف در دو سال گذشته حدود ۲ میلیارد و هفتصد میلیون تومان اعتبار تخصیص یافته که ۷۵۰ هکتار عملیات مقابله با بیابان‌زدایی داشته‌ایم و ۵ کیلومتر نیز بادشکن ایجاد کرده‌ایم‌.

وی افزود: در سال ۱۴۰۰ نیز ۲ میلیارد و هشتصد میلیون تومان بیش از اعتبار ۲ سال گذشته اعتبار برای این شهرستان مصوب کرده‌ایم که با این اعتبار ۴۰۰ هکتار عملیات بیابان زدایی و ۵ کیلومتر هم بادشکن انجام خواهیم داد.

گفتنی است مدیرکل دفتر امور بیابان سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور از مدیریت رواناب‌ها، نهالکاری اسدآباد، بادشکن غیرزنده و ایستگاه تولید بذر و نهال بیاس آباد بازدید کرد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهارده − هشت =

دکمه بازگشت به بالا