خراسان

سرمایه‌گذاری در حوزه گیاهان دارویی خراسان رضوی افزایش می‌یابد

مدیرکل دفتر امور شهری و شوراهای استانداری خراسان رضوی از ضرورت سرمایه‌گذاری در حوزه گیاهان دارویی در روستاهای استان خبر داد.

علیرضا خادم پیر در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در مشهدمقدس اظهار داشت: شهرستان گناباد یکی از شهرهای مهم برای ما بوده و با توجه به دروازه ورودی به استان خراسان رضوی توجه خاصی به آن داریم.

وی ادامه داد: سعی شده به شهرداری‌های این شهرستان کمک‌هایی داشته باشیم که به شهرداری کاخک ۵۰۰ میلیون تومان و ۵۰ هکتار زمین از منابع طبیعی برای تولید گیاهان دارویی که درآمد پایدار برای شهرداری خواهد داشت اختصاص یافته است.

قطعا بهبود وضعیت تولید گیاهان دارویی با این توضیحات می‌تواند نقش بسزایی در شرایط فعلی اقتصادی کشور در رونق تولید و همچنین اشتغالزایی داشته باشد.

امری که در سال‌های اخیر در خراسان رضوی با جدیت دنبال شده و سرمایه‌گذاری مناسبی در حوزه گیاهان دارویی صورت گرفته است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی خراسان رضوی هم با بیان این که گیاهان دارویی خراسان رضوی به بیش از ۴۰ کشور صادر می‌شود افزود: پنج کارخانه در زمینه فرآوری گیاهان دارویی در این استان فعالیت دارد که سه کارخانه از این تعداد جزء پیشرفته‌ترین کارخانه‌های کشور است. 

غلامحسین ساربان با بیان این که از مهمترین اقلام گیاهان دارویی کشت شده در این استان می‌توان به خاکشیر، ختمی خبازی، رازیانه، زیره سبز و تخم شربتی اشاره کرد گفت: این استان با ۲۳ هزار هکتار زیر کشت زیره سبز بیشترین سطح زیرکشت این محصول در کشور را دارد.

وی ادامه داد: براساس برنامه پنج ساله، توسعه سالانه هزار تا هزار و ۵۰۰ هکتار سطح زیرکشت گیاهان دارویی در استان از ۲ سال پیش در دستور کار قرار گرفته است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: بیشتر زیره سبز تولیدی به بسیاری از کشورهای اروپایی و آسیایی صادر می‌شود و قیمت بسیار مطلوبی دارد.

ساربان افزود: همه تولید گیاهان دارویی استان به غیر از زعفران در سال ۹۹ معادل ۲۸ هزار و ۴۰۰ تن بوده که ۲ هزار و ۴۳۵ تن معادل ۸٫۵ درصد نسبت به سال ۹۸ افزایش داشته است.

مدیرکل دفتر امور شهری و شوراهای استانداری خراسان رضوی هم ادامه می‌دهد: اشتغال پایدار یکی از مهمترین مزایایی است که می‌توان از طریق سرمایه‌گذاری در حوزه گیاهان دارویی کسب کرد.

وی همچنین مسائل عمران شهری را نیز در حوزه اشتغال پایدار موثر می‌داند و معتقد است باید در این حوزه نیز نظارت لازم صورت بگیرد.

وی با ذکر مثالی در این حوزه بیان داشت: برای تکمیل گلزار شهدای گمنام شهر بیدخت ۲۰۰ میلیون تومان در نظر گرفته شده و ۵۰۰ میلیون تومان نیز به شهرداری بیدخت جهت بهسازی عمران شهری تخصیص داده شد.

خادم پیر درباره مشکل دیوار ساحلی کال ناصر خسرو گناباد که از داخل شهر عبور می‌کند نیز عنوان کرد: ۲ کیلومتر از دیوار ساحلی این کال به صورت مشترک توسط آب منطقه‌ای و شهرداری گناباد اجرا خواهد شد و ۸۰۰ میلیون تومان نیز به شهرداری گناباد برای تکمیل پارک بانوان تخصیص داده‌ایم.

وی با اشاره به بازدید استاندار خراسان رضوی از ۵۵ شهرداری سطح استان خراسان رضوی تصریح کرد: برای شهرداری تازه تاسیس روشناوند نیز یک عدد «بین بکهو» تخصیص یافته و یک میلیارد تومان نیز برای طرح‌های عمرانی تخصیص داده‌ایم.

مدیر کل دفتر امور شهری و شوراهای استانداری خراسان رضوی درباره درخواست های مردمی برای آتش نشانی این شهر نیز عنوان کرد: ساختمان این آتش نشانی از محل اعتبارات شهرستانی تامین خواهد شد و ما نیز پیگیری‌های لازم برای تامین تجهیزات آن را انجام خواهیم داد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یک × 4 =

دکمه بازگشت به بالا