آشپزی

طرز تهیه کلم قمری پلو در انواع مختلف

fo1004

کلم قمری پلو یا پلوی کلم قمری یکی از غذاهای سنتی ایرانی است که در انواع کلم قمری پلو شیرازی با کوفته ریزه و پلو کلم قمری بدون سبزی طبخ می‌گردد.

مواد لازم برای تهیه کلم قمری پلو

مواد لازم برای ۳ نفر

برنج

۵/۲ پیمانه

آب

۵/۳ پیمانه

گوشت چرخ کرده

۲۰۰ – ۲۵۰ گرم

کلم قمری متوسط

۲ عدد

جعفری خرد و سرخ شده

۱ پیمانه

پیاز سرخ شده بدون روغن

۲ – ۳ قاشق غذاخوری

روغن زیتن

۳ قاشق غذاخوری

نمک و زردچوبه

مقداری

رب گوجه فرنگی

۱ قاشق غذاخوری

طرز تهیه کلم قمری پلو

۱٫ کلم قمری‌ها را کاملا شسته و پس از پوست کندن به قطعاتی به اندازه یک حبه قند خرد کنید. سپس روی آن با نمک پاش نمک ریخته و نیم ساعت که گذشت آنرا بشوئید تا نمک باعث شور شدن غذا نشود بعد روی صافی بریزد تا آب آن گرفته شود .

 

۲٫ برنج را به آرامی شسته تا خرد نشود بعد آب و مقدار کمی نمک روی آن بریزید و یک الی دو ساعت خیس خورده و با روغن زیتون در پلو پز ریخته و روشن کنید.

۳٫ در فاصله ای که برنج پخته میشود کلم قمری را با کمی روغن مایع و زردچوبه تفت داده و سپس روی آن یک لیوان آب ریخته تا پخته شود.

۴٫ از طرفی دیگر این مراحل را با گوشت چرخ کرده هم انجام دهید و بعد از پخته شدن، گوشت و کلم قمری را مخلوط و رب گوجه فرنگی اضافه کنید و بیست دقیقه که جوشیدو آب آن تبخیر شد شعله را خاموش و جعفری و پیاز سرخ شده را هم اضافه کنید.

۵٫ وقتی برنج آب کمی برایش مانده بود با قاشق یک یا دو دور به آرامی هم بزنید تا زمانیکه آبش تبخیر شود و اطراف برنج را یا در وسط قابلمه پلوپز جمع کنید و یابه همان صورت گذاشته تاهنگام کشیدن در دیس پلو قالبی باشد.

 

۶٫ پس از دم کشیدن برنج را در دیس کشیده و لا به لای آن از گوشت و کلم قمری بریزید و یا با مواد کنار وروی آن را تزئین کنید .می توانید در کنار غذا از لیمو ترش استفاد کنید تا جذب آهن گوشت راحت تر باشد.
 
 

fo1005 

مواد لازم برای تهیه کلم قمری پلو شیرازی با کوفته ریزه

مواد لازم برای ۸ نفر و مدت زمان پخت ۱۲۰ دقیقه

کلم قمری

۵۰۰ گرم

گوشت چرخ کرده

۲۵۰ گرم

برنج

۳ لیوان

آرد نخودچی

۲ قاشق غذاخوری

سبزی ( شوید، تره، ترخون، ریحان )

۱۰۰ گرم

طرز تهیه کلم قمری پلوی شیرازی با کوفته ریزه

۱٫ آب پیاز زنده شده را گرفته و داخل کاسه ای گوشت چرخ کرده ، ۱ عدد پیاز رنده شده ، ارد نخودچی ، تخم مرغ ، مقداری نمک و فلفل را خوب مخلوط کنید تا مواد یکدست شوند.

۲٫ با دست از مواد کوفته بردارید و به اندازه فندق قلقلی های یک اندازه ای درست کنید و در روغن سرخ نمائید و کنار بگذارید .

۳٫ کلمقمری ها را رشته ای خرد کنید و داخل قابلمه بریزید و با مقداری نمک ، زردچوبه و ۱-۲ لیوان آب بپزید تا نرم شوند تا آب کلم تمام شود.

۴٫ داخل ماهیتابه مقداری روغن بریزید و ۱ عدد پیاز را خرد کنید و در روغن تفت دهید تا نرم شود سپس کلم های پخته و سبزی های خرد شده را اضافه کنید و چند دقیقه با حرارت ملایم تفت دهید.

۵٫ برنج را ۳۰ دقیقه خیس دهید سپس با چند لیوان آب و مقداری نمک داخل قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید و پس از اینکه کمی جوشید آبکشی کنید برنج را زمانی آبکشی کنید که وقتی میان دو انگشت میفشارید اطراف برنج نرم و مغز آن کمی خام باشد.

۶٫ قابلمه را روی حرارت قرار دهید ، ته قابلمه مقداری روغن بریزید و ته دیگ دلخواه تان را قرار دهید ( نان ، سیب زمینی و … ) ، مایهکلم، گوشت های قلقلی و برنج را لایه لایه داخل قابلمه بریزید تا وقتی که مواد تمام شوند.

۵٫ حرارت را زیاد کنید تا برنج بخار کند سپس نصف لیوان آب را با مقداری روغن مخلوط کنید و روی برنج بریزید و حرارت را کم کنید ، پس از دم کشیدن برنج را در دیس بکشید و با گوشت قلقلی ، برنج زعفرانی و … سرو کنید.

نکته  :میتوانید بجای سبزی های تازه از سبزی های خشک نیز استفاده کنید ، در صورت تمایل ۱ قاشق چایخوری پودر لیمو عمانی برای طعم بهتر به مخلوط کلم اضافه نمائید ، بجای کلم قمری از کلم سفید هم میتوانید استفاده کنید.

۲

مواد لازم برای تهیه پلوی کلم قمری بدون سبزی

مواد لازم برای ۶ تا ۸ نفر

برنج

۱۰۰۰ گرم

کلم قمری

۱۵۰۰ گرم

گوشت چرخ کرده

۵۰۰ گرم

روغن

۲۵۰ گرم

زعفران

۱ قاشق مرباخوری

طرز تهیه پلوی کلم قمری بدون سبزی

۱٫گوشت چرخ کرده را با یک عدد پیاز رنده کرده و کمی نمک و فلفل و مخلوط میکنیم وکوفته ریزه درست میکنیم دو تا سه قاشق روغن درتابه می ریزیم و داغ میکنیم کوفته ها را در روغن کمی سرخ میکنیم و کنار می گذاریم.

۲٫کلم را پوست کنده و کوچک کوچک خرد می نمائیم و در دو تا سه قاشق روغن کمی سرخ میکنیم و کوفته ریزه و کلم را مخلوط میکنیم و با یک لیوان آب و کمی زعفران سائیده و کمی نمک و فلفل می گذاریم چند جوش بزند بطوریکه آب آن نصف شود.

۳٫ برنج را آبکش می نمائیم و ته دیگ را کمی روغن و آب ریخته یک سوم ازبرنج را در دیگ میریزیم نصف از کلم وکوفته را روی برنج ریخته با نصف بقیه برنج روی آنرا می پوشانیم و بقیه کوفته و کلم را روی برنج می ریزیم و با بقیه برنج روی آنرا میپوشانیم و پلو را دم میکنیم.

۴٫ آب کوفته و کلم را باید با روغن مخلوط نموده روی برنج داده و پلو را دم نموده و ممکن است یک قاشق سوپخوری گردلیمو عمانی یا دو سه قاشق سوپخوری گرد قوره نیز با کوفته و کلم مخلوط کنیم و لای پلو بریزیم .در صورت رعایت مقادیر مواد اولیه این غذا برای ۶ تا ۸ نفر کافیست.

منبع : ستاره

kanal tel

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دوازده − چهار =

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا