خراسان

تعیین اولویت‌های پروژه‌های عمرانی خراسان رضوی

 

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان رضوی اولویت‌های پروژه‌های عمرانی استان برای اجرا و اتمام تشریح کرد.

رضا جمشیدی در گفت و گو با ایسنا در خصوص بودجه بندی های عمرانی دولت در سال ۹۷ در استان ها اظهار کرد: امسال از کل بودجه عمرانی کشور تقریبا یک سوم آن استانی و دو سوم آن ملی است.

وی ادامه داد: برای دوسوم بودجه یعنی آن بخشی که ملی است، عناوین ردیف های آن وجود دارد که براساس موضوع و وزارتخانه‌ و استان مورد استفاده قرار گیرد، اما برای یک سوم سهم استان‌ها از جمله استان خراسان رضوی، آن را در شورای برنامه استان در قالب دستورالعمل هایی که داریم، بررسی می‌کنیم و اعتبار طرح ها و پروژه هایی نیز در کمیته برنامه شهرستان ها که فرمانداران رییس آن هستند، تعیین می شود. یعنی هر شهرستان در قالب پولی که در اختیار دارد، دستور اجرای پروژه هایی که هدف آنها مشخص است و اولویت دارد را ابلاغ می‌کند. در نهایت شورای برنامه‌ریزی استان این ابلاغات را مصوب می‌کند و برای آن تعیین اعتبار می شود.

جمشیدی با اشاره به اولویت‌های پروژه های عمرانی استان خراسان رضوی خاطرنشان کرد: استان حوزه های مختلفی دارد که مهم ترین آن در بخش‌های آب، حمل و نقل ریلی و جاده ای، بحث حاشیه‌ شهر مشهد و حوزه های عمرانی مربوط به زائرین است.

وی افزود: بیشتر این موضوعات در قالب اعتبارات ملی و فراشهرستانی قابلیت انجام دارد. اعتباراتی که در اختیار استان‌ها قرار می‌گیرد، در قالب یک دستورالعملی است که کارکرد آن کارکرد شهرستانی و بین شهرستانی است. اعتبار این پروژه ها براساس قانون بودجه کشور در بخش دو سوم پروژه های ملی منظور می‌شود.

مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی و بین‌المللی استانداری خراسان رضوی نیز گفت: طی ۷ ماه اول سال جاری ۱۲ هزار میلیارد تومان تسهیلات توسط بانک‌ها پرداخت شده است.

علی رسولیان در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص میزان صادرات استان در ۷ ماه اول سال جاری اظهار کرد: در این مدت صادرات استان خراسان رضوی یک میلیون و ۲۰۴ هزار تن به ارزش یک میلیارد و ۱۴ میلیون دلار بوده است. این رقم نسبت به مدت مشابه سال قبل به لحاظ ارزشی ۱۳ درصد رشد داشته و تراز واردات ما نیز ۷ ماهه اول سال جاری ۱۵۷ هزار تن به ارزش ۱۹۷ میلیون دلار بوده است.

مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی و بین‌المللی استانداری خراسان رضوی افزود: این رقم ۲۴ درصد از نظر وزنی و ۴ درصد از نظر ارزشی رشد داشته و تراز بازرگانی استان  ۸۱۷ میلیون دلار مثبت بوده است.

رسولیان با بیان اینکه بیشترین کالای صادراتی استان خراسان رضوی مربوط به زعفران بوده است، تصریح کرد: همچنین در کنار آن سیم، کابل و تجهیزات برقی نیز صادر شده است.

وی با اشاره به اینکه مقصد کشورهای هدف ما برای صادرات افغانستان، ترکمنستان، عراق، امارت و هنگ کنگ بوده است، عنوان کرد: همچنین واردات نیز به کشور ما انجام شده که عمده‌ترین اقلام آن شامل پنبه خام، برنج و نهادهای دامی بوده که در این مدت به کشور ما وارد شده است.

مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی و بین‌المللی استانداری خراسان رضوی خاطرنشان کرد: همچنین کشورهایی مانند ترکیه، امارات، پاکستان، ازبکستان و کره واردکنندگان کالاهای استان به شمار می‌آیند. 

رسولیان با بیان اینکه در این هفت ماهه اول سال جاری که گذشت مجموع بانک‌های استان ۱۲ هزار میلیارد تومان تسهیلات پرداخت کردند، گفت: نسبت به پایان سال گذشته تقریبا میزان ۱۰ درصد مانده تسهیلات پرداختی ما رشد را در این مدت نشان می‌دهد. در این مدت هفت ماهه ۵ هزار ۳۷۲ طرح اشتغال‌‍زا خرد تسهیلات دریافت کردند که مبلغ آن ۷۰ میلیارد و ۱۲۲ میلیون تومان بوده است.

مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی و بین‌المللی استانداری خراسان رضوی اظهار کرد: تسهیلاتی که ما در این مدت پرداخت کردیم در بخش تسهیلات صادراتی حدود ۳۴ میلیارد تومان، در بخش تسهیلات قرض‌الحسنه‌ای ۲۳۳ میلیارد تومان و در بخش خدمات بازرگانی ۶۵۰ میلیارد تومان، در بخش صنعت و معدن ۴۰۲ میلیارد تومان و در بخش کشاورزی نیز ۲۸۶ میلیارد تومان مجموعه تسهیلاتی بوده که در سطح استان خراسان رضوی پرداخت شده است.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پنج × دو =

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا